Dużo przypraw: sól, pieprz, tymianek, oregano i lubczyk! ( uwielbiam)
Pozostałe:
4-5 bułek pszennych
1 starty gotowany buraczek
1 pomidor
1 ogórek swieży
Pietruszka
Kilka liści sałaty
17/2 min.
180/200°C
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, startą na drobnych oczkach cebulę, czosnek, sucharki i ser. Dodajemy wszystkie przyprawy. Wszystko składniki dokładnie mieszamy i turlamy małe kuleczki.
Do misy Airfreyer układamy nasze kuleczki. 16-17 minut w temp. 20 stopni
Wykładamy nasze mięsko i wstawiamy bułeczki. 2 minutki w temp. 200 stopni i nasze chlebki są ciepłe i chrupkie.
Do rozkrojonej bułki wkładamy nasze warzywa( starty buraczek, pomidor, ogórek, sałata), po 3 klopsiki i dekorujemy natką pietruszki.