Mini klopsiki w bułce z warzywami

Mariola C.

Klopsiki:

  • 1/2 kg mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 jajco
  • 2-3 sucharki ( uwielbiam zamiast bułki tartej)
  • 2- 3 łyżki startego sera
  • 1 starta drobno cebula i 2 ząbki czosnku,
  • Dużo przypraw: sól, pieprz, tymianek, oregano i lubczyk! ( uwielbiam)

Pozostałe:

  • 4-5 bułek pszennych
  • 1 starty gotowany buraczek
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek swieży
  • Pietruszka
  • Kilka liści sałaty
17/2 min.
180/200°C

  1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, startą na drobnych oczkach cebulę, czosnek, sucharki i ser. Dodajemy wszystkie przyprawy. Wszystko składniki dokładnie mieszamy i turlamy małe kuleczki.
  2. Do misy Airfreyer układamy nasze kuleczki. 16-17 minut w temp. 20 stopni
  3. Wykładamy nasze mięsko i wstawiamy bułeczki. 2 minutki w temp. 200 stopni i nasze chlebki są ciepłe i chrupkie.
  4. Do rozkrojonej bułki wkładamy nasze warzywa( starty buraczek, pomidor, ogórek, sałata), po 3 klopsiki i dekorujemy natką pietruszki.

Smacznego

13.07.2025