Śródziemnomorski nadziewany chlebek

Stanisław C.
  • 1 okragły chleb,
  • 3 plastry żółtego sera (np. Gouda)
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu i tymianku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 10 oliwek ( 5 zielonych i 5 ciemnych)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
10 min.
160°C

  1. Kroimy drobno czosnek, tymianek, rozmaryn, pomidorki i oliwki. Zalewamy zioła i czosnek oliwą z oliwek,Ser kroimy w paski.
  2. Nacinamy krzyżowo chlebek do 2/3 głebokości. Tak aby łatwo było wypełnić wgłębienia naszymi W wycięcia wkładamy ser, pomidorki. Łyżeczką nakładamy zioła i czosnek w oliwie.
  3. Wkładamy chleb do koszyczka Airfreyera.
  4. 10 minut i 160 stopni później możemy zachwycać się włoskim przysmakiem.

27.07.2025