Strona główna
Galeria przepisów
Kontakt
Twarogowe bułeczki ziołowe
Autor przepisu
Agata M.
Składniki
250 g mielonego twarogu
100 g serka wiejskiego
1 jajko
200 g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu
kilka gałązek świeżego rozmarynu lub 1 płaska łyżeczka suszonego
50 g słonecznika
50 g pestek dyni
Czas pieczenia
15 min.
Temperatura pieczenia
170°C
Sposób przygotowania
W misce zagnieć wszystkie składniki oprócz słonecznika i dyni na gładką masę.
Podziel całość na 8 równych części i uformuj z nich kulki. Możesz zwilżyć ręce wodą by ciasto mniej się kleiło.
Każdą z kulek obtocz w miksie dyni i słonecznika nadając im płaski kształt (bułeczki podczas pieczenia mocno rosną).
Bułeczki piecz przez 15 min w 170 stopniach.
Data rejestracji
20.06.2025
Powrót do galerii przepisów